Juustokakku lasipurkissa
Kivaa vaihtelua kakun tarjoiluun tuo, kun kasaa juustokakun tavallisen vuoan sijaan lasipurkkeihin.

Kakun vieminen (ehjänä) isälle isänpäivänä tai synttärisankarille saattaa olla haasteellista. Kun juustokakun tekee valmiiksi esim. lasipurkkiin, niin kuljettaminen on helppoa ja samalla se toimii tarjoiluastiana.


Kuvan lasipurkki on kierrätetty ja sinne on kasattu puolukka-kinuski-juustokakku sisälle. Tai tällä kertaa kyseessä on enemmänkin rahkakakku. Purkki on koristeltu liitutaulutarralla, johon on kirjoitettu liitutussilla, tarvittaessa tekstin voi pyyhkiä pois. Liitutaulukalvo, jota käytin löytyy Sinellistä 8,90€, rullassa on 2metriä ja tussi oli 3,80€. 

Itse en välitä happamista kakuista, mutta kakku onkin mietitty sen saajaa varten. 

Simppeli puolukka-kinuski-rahkakakku: 

Pohjaan on käytetty Marie keksejä ja sulatettua voita sen verran, että murskatut keksit saa halutessaan painettua pohjalle. (Vuokaan, halkaisija 24cm, 200g keksejä ja n.80g voita) 

Täyte 1:
1prk rahkaa 
2dl kermaa 
Pakastepussi puolukoita 
Halutessa vähän vanilija sokeria 
3 kpl liivatelehteä 

Täyte 2: 
1prk rahkaa 
2dl kermaa 
2dl kinuskikastiketta 
3kpl liivatelehteä 

(Rahkan voi korvata myös tuorejuustolla.)

Vatkaa (4dl) kerma vaahdoksi. Laita liivatteet (6kpl) pehmenemään astiaan, joka on täytetty kylmällä vedellä. 

Täyte 1: 
Sulata puolukat ja ota puolukoista irronnut neste talteen.  Sekoita puolukat rahkan sekaan. 

Kiehauta kattilassa 3rkl puolukoista talteen ottamaasi nestettä ja lisää sen sekaan kolme liivatelehteä yksitellen ja koko ajan sekoittaen. Kun liivatteet on sekoitettu hyvin nesteeseen, kaada neste puolukkarahkan sekaan koko ajan sekoittaen. Tämän jälkeen sekoita puolet vatkatusta kermasta pikkuhiljaa rahkan sekaan. Lisää vaniljasokeria oman maun mukaan. 

Täyte 2: 
Sekoita rahka ja kinuskikastike. 

Kiehauta kattilassa 3rkl vettä ja lisää sen sekaan kolme liivatelehteä yksitellen. Kun liivatteet on sekoitettu hyvin veteen, kaada neste kinuskirahkan sekaan koko ajan sekoittaen. Tämän jälkeen nostele puolet vatkatusta kermasta pikkuhiljaa rahkan sekaan. 

Kakun kasaaminen:
Tällä ohjeella saa tehtyä juustokakun halkaisijaltaan 24cm tai useamman lasipurkillisen (riippuen purkkien koosta). Kakun voi kasata omalla tyylillään. Jos kakun kasaa kerroksittain saa jokaiseen lusikalliseen vähän hapanta ja makeaa ja sen lisäksi kakkuun tulee kiva väritys! Laita kakku lopuksi jähmettymään jääkaappiin. Kannattaa valmistaa kakku jo edellisenä iltana, jolloin se ehtii  varmasti jähmettyä tarjoiltavaksi. 

Valmiissa purkeissa kakkua on näppärä ottaa mukaan vaikka piknikille, esimerkiksi vappuna!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti