Helppo ja kaunis riipus

diy riipus kynsilakka koruTämän ohjeen lupasin jo kesällä, vaikka ei enää kesä olekaan, niin tässä ohje helppojen riipusten tekoon. Koska korut on tehty kesällä, niin ihanan kesäisiä kuvia tiedossa!

Omat välineet korujen tekoon, löytyi valmiiksi laatikon pohjalta, mutta riipuksia varten tarvitset riipustaustan ja koholakkaa tai lasicabochonin (ja toki ketjun tai narun, johon riipus laitetaan roikkumaan), näitä löytyy varmasti useista askartelu kaupoista. . Itse en ole koholakkaa vielä testannut, mutta riipustaustan yhteydessä Sinellin sivuilla on neuvo kuinka lakkaa kannattaa käyttää.

Ohjeet riipuksen tekoon:
1. Tarkista, että sinulla on koon puolesta yhteen sopiva lasicabochoni ja riipustausta.
2. Puhdista lasipinta (esim. asetonilla), etenkin tasainen puoli.
3. Tee haluamasi koristelu tasaiselle puolelle lasicabochoniin.
4. Liimaa lasicabochonin tasainen puoli (eli koristeltu puoli) riipustaustaan. Itse käytin liimaamiseen erittäin vahvaa mm. lasille tarkoitettua pikaliimaa.
5. Laita riipus ketjuun. Valmis.

Erilaisia riipuksia eri tekniikoilla:
1. Kynsilakalla marmorointi. Tämä tapahtuu samalla tavalla, kuin aiemmin näyttämäni kaakelin marmorointi.

diy riipus kynsilakka koru

diy riipus kynsilakka koru


2. Lasimaalilla maalaaminen. 

diy riipus lasimaali koru


3. Kynsilakalla lakkaaminen

diy riipus kynsilakka koru

4. Kankaan käyttäminen korussa. Leikkaa kankaasta pala ja liimaa se lasicabochonin pohjaan, trimmaa kankaan reunat. Varmista, että liimaat kuvan oikein päin, eli laita liima suoraan kuvan päälle.

diy riipus kangas koru

Joulu lähestyy ja nyt on taas aika miettiä, että mitä hankkii läheisille lahjaksi, riipus on nopea ja helppo lahjaidea. Koruista saa todella persoonallisia, kun käyttää erilaisia värejä, kuvioita ja kankaita hyväkseen.  Jouluteeman mukaisesti, tällä idealla saa myös aikaiseksi hauskoja joulupallokoruja!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti