Haasteita ja epäonnistuneita ideoita
On hyvin pitkä tauko siitä, kun olen viimeksi kirjoittanut. Elämässäni on ollut paljon muutoksia, jotka ovat vieneet kaiken energiani. Samalla olen joutunut pohtimaan, että onko kirjoittamisesta saamani ilo ns. vaivan väärti tällä hetkellä. Vaikka en ole jaksanut jakaa ajatuksiani ja ideoitani, niin olen kuitenkin jatkuvasti kokeillut uusia ideoita ja testannut erilaisia askarteluohjeita. Olen kehittänyt viha-rakkaus-suhteen pinterestiin. Sieltä löytyy paljon hyviä ideoita ja paljon haastavia ohjeita, jotka ovat "helppoja ja nopeita" nimikkeillä. 

Toistaiseksi epäonnistuneita ideoita on hehkulampusta tehty maljakko. Noh, en edes erota hehkulamppua tai samannäköistä halogeenilamppua. Jokatapauksessa leikkiminen jäi hyvin lyhyeen, kun kannan irroittamisen jälkeen itse lamppu osuutta ei saanut pois sieltä sisältä. Eli idea oli HYLÄTTY. 

Toinen idea (jota koitan EHKÄ myöhemmin uudelleen) on tehdä rautalangasta kukka, eli ns. terälehden reunat ja sitten kynsilakalla "täyttää" terälehdet. Tässäkään en onnistunut vaan terälehden reunat vain värjääntyivät.. HYLÄTTY. 

Peilin kehykset cd-/ dvd-levyistä. Äkkiseltään luulisi, että on ihan sama kumpia käyttää, mutta ei. Dvd-levyissä on useampi kerros, joten niiden leikkaaminen on helpompaa. CD-levyjä on todella haasteellista leikata, ainakin tavallisilla keittiö saksilla. Pinterestissä oli kuningasidea, että dvd-/cd-levyjä voi hetken keittää, jotta niiden leikkaaminen on helpompaa. 

Tämä oli ihan totta, cd-levyt rikkoontuvat vähemmän leikatessa, kun niitä on hetken kuumentanut, mutta yhtä hankala niitä oli silti leikata. Lämmittämisen avulla dvd-levyistä saa helpommin toisen kerroksen irti, jolloin leikkauskokemus on kuin pahvia leikkaisi. Mutta tässä vaiheessa en tullut ajatelleeksi, että mitähän kaasuja niistä levyistä mahtaa irrota (eli älä ainakaan valitse ruoanlaitto kattilaa tähän projektiin).. Ja olisi ehkä kannattanut valita pienempi projekti alkuun kuin kokovartalopeilin reunustaminen. Leikattujen palojen liimaaminen vei ikuisuuden! Kiinnitin palaset ihan tavallisella Erikeepperillä ja hyvin pysyy. Peilin tekoon minulla meni useita päiviä.

Ensin irrotin peiliä ympäröineen kankaan, koska se oli alkanut hilseilemään niin, että kangas jätti läiskiä seinään ja lattiaan. Tämän jälkeen maalasin peilin reunat pariin otteeseen valkoisella Chalky vintage look-maalilla, jotta lastulevy kehys ei näkyisi niin selvästi alta. 

Tämän jälkeen keitin ja leikkasin useita DVD- ja CD-levyjä eri muotoisiksi palasiksi, joista lähdin kasaamaan "mosaiikkia". Projektiin mahtui paljon ärripäitä, hikikarpaloita, kiukunpuuskia ja Erikeepperiä. Mutta lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. :)


Valmis "mosaiikki" peiliEi kommentteja :

Lähetä kommentti