Pöytäliinapainot
Kesää on vielä jäljellä ja saattaa käydä vahinko, että aurinkokin päättää vielä paistaa. Kun aurinko paistaa, on "pakko" siirtyä ulos syömään, koska ikinä ei voi tietää, mikä päivä on kesän viimeinen lämmin päivä. Ulkona syömisessä ei mikään ole niin ärsyttävää (ötököiden lisäksi), kuin se, että pöytäliinan reunat lentävät tuulessa ruuan päälle. Sitä varten on keksitty pöytäliinapainot, mutta jos niitä ei ole ennakkoon hankkinut, niin kuka lähtee aurinkoisena päivänä kaupoille vain pöytäliinapainoja etsimään? No, en minä ainakaan.
Pöytäliinapainot saa näppärästi ja nopeasti tehtyä verhon nipsuista tai lapasnipsujen nipsuista, rautalangasta tai langasta ja erilaisista kivistä tai helmistä.
Ohje on hyvin yksinkertainen, taivuta rautalangan päähän silmukka pihdeillä, lisää haluamasi helmet ja sulje lopuksi avonainenpää silmukalla. Pienen silmukan teko onnistuu normaaleilla pihdeillä, mutta korupihdeillä sen teko on helpompaa ja nopeampaa. Lopuksi pujota verhonipsu silmukkaan ja pöytäliinan paino on valmis käyttöön. Nipsuja kannattaa tehdä ainakin neljä kappaletta ja ne tulee sijoittaa eripuolille liinaa, jotta paino jakautuu tasaisesti. 
Eri värisillä helmillä saa hauskoja ja kesäisiä pöytäliinan painoja aikaiseksi. Rautalangan sijaan voi käyttää erilaisia lankoja, kuitenkin huomioiden sen, että langan tulee kestää siihen laitettujen helmien paino. Pöytäliinapainojen ei tarvitse olla identtisiä, mutta kannattaa huomioida se, että käyttää saman kokoisia tai painoisia helmiä tasaisesti kaikissa.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti