Erikoiset tarjoiluastiat


Erityisesti kesällä tulee järjestettyä erilaisia juhlia ja yhteisiä tapaamisia. Juhlissa on usein kaikennäköisiä herkkuja tarjolla ja vastaan saattaa tulla tilanne, että tarjoiluastiat ei riitä. Ennen kuin hankit täysin uusia astioita kaupasta, kannattaa tutkia omista kaapeista kaikki yksinäiset kipot, lasit, kupit ja lautaset, ja katsoa saisiko niitä yhdistelemällä hauskoja tarjoiluastioita. Jos omasta kaapista ei löydy mitään, niin tarkista lähin kirpputori tai kierrätyskeskus!


Astioita yhdistelemällä sekä käyttämällä eripari astioita saa valloittavia ja persoonallisen näköisiä kattauksia. Kuvan kakkulautanen on tehty lasista/kiposta ja tarjoilulautasesta ja ne on liimattu yhteen. Lasin alle saa rakennettua aina erikattaukseen sopivia koristeita.



Huomioi, että valitset sopivan liiman valitsemillesi materiaaleille ja jos teet esim. kuvan kaltaisen kakkulautasen, niin alla oleva astia ei voi olla liian kapea tai "heikko", koska muuten teline ei pysy pystyssä tai pahimmassa tapauksessa se menee rikki kakkua leikatessa.

Kaikkien astioiden ei tarvitse aina olla samaa sarjaa, on ihanaa nähdä erilaisissa kattauksissa erinäköisiä persoonia/fiiliksiä. Toteuttakaa itseänne ja antakaa persoonallisuutenne näkyä kaikessa <3

Pakko vielä hehkuttaa, että kuvassa olevasta vadelma-turkinpippuri-marenkikakusta tuli ihan mielettömän hyvää! Sain inspiksen kuvassa olevista karkeista.





 Vadelma-turkinpippuri-marenkikakun ohje

Alla olevalla ohjeella saa noin 3kpl 24cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa. Itse tein hieman pienempiä pohjia ja tein lopusta marengista muffinssin kokoisia marenkipaloja.

Pohja                                              
5 valkuaista
2 dl sokeria
1,5 tl maissitärkkelys
1,5 tl vaniljasokeria

Täyte
4 dl kuohukermaa
200g vanilja tuorejuustoa
Vadelmia
Turkipippurirouhetta
Sokeria oman maun mukaan



Ensin erottele valkuaiset keltuaisista, keltuaista ei saa eksyä valkuaisten sekaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, vaahto on valmista, kun pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin niin, että vaahto ei kippaa alas kulhosta. Jos et uskalla kääntää kulhoa, niin toinen tapa testata on nostelemalla vaahtoa ja jos vaahtoon tehdyt kuviot jää jämäkästi paikalleen on vaahto tarpeeksi kovaa.

Lisää sokeria pikkuhiljaa vaahtoon koko ajan vatkaten, siivilöi maissitärkkelys (siivilöinnin avulla ei tule klimppejä) ja lisää vanilijasokeri.

Piirrä leivinpaperiin haluamasi muoto ja levitä marenki sen mukaisesti leivinpaperille. Itse "piirsin" veitsen kärjellä leivinpaperiin haluamani muodon lautasen avulla.

Laita uuniin matalalle lämmölle ja seuraa marengin tilannetta. Itse tein aika "pieniä" pohjia, joten pidin marenkipohjia uunissa 125 astetta 1h 30min ja sitten laitoin uunista lämmöt pois ja annoin marenkien olla vielä n.30min uunissa.




Täyte:

Vatkasin kerman vaahdoksi ja lisäsin vaahdon sekaan varovasti vanilja tuorejuuston. Tähän seokseen voi lisätä sokeria, mutta se kannattaa tehdä maltillisesti, koska marenki on itsessään niin makeaa.

Laitoin alimpaan kerrokseen pikavadelmahilloa (pakastevadelmat + vesi + kiehautus + hillosokeri + jäähdytys = pikahillo), koska pelkäsin, että vadelmat ei riitä. Varsinkin näin kesäaikana suosittelen kuitenkin käyttämään pelkästään tuoreita vadelmia, koska ne ovat ihanan raikkaita muuten makean kakun välissä.

Eli kerroksiin tulee kermavaahtoa ja vadelmia, ja päälle näiden lisäksi myös turkinpippurirouhetta. Turkinpippurirouhetta voi laittaa myös kakun väliin, rouhe pehmenee vähän kermavaahdon kanssa. Itse laitoin rouhetta vaan päälle sen takia, että kaikki eivät pidä salmiakin mausta saati rouheen kovasta koostumuksesta. Vaikka rouhetta oli vain päällä maistui se silti voimakkaasti.

Kasaa kakku suoraan alustalle, josta sen tarjoilet ja tarjoile mieluiten samantien.

Tällä marengin ohjeella tulee nimenomaan rapsakkaa marenkia, pavlova maisen marengin sijaan. Jos toivoo pehmeämpää marenkia, niin pohjaan kannattaa lisätä n.1,5tl viinietikkaa vaniljasokerin jälkeen. Huomioi kuitenkin, että kermavaahto pehmentää rapeaakin pohjaa hieman, jos se ei katoa samantien parempiin suihin ;D





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti