Joululahjat ja leivontaTänäkin vuonna teen joululahjat itse. Joululahjojen tekeminen vie hieman enemmän aikaa, kuin valmiiden lahjojen ostaminen, mutta eipähän tarvitse sulloutua täysiin kauppakeskuksiin! Itsetehdyissä lahjoissa on myös se hyvä puoli, että ne menee varmasti käyttöön!

En ole moneen vuoteen ostanut lahjoja (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta), koska haluan antaa mieluummin lahjaksi jotain käytännöllistä, ennemmin kuin turhaa krääsää, joka todennäköisesti menee roskiin. 

En myöskään toivo, että minulle ostetaan tavaralahjoja. Olen niinkin tylsä, että parhaat lahjat ovat itsetehdyt leivonnaiset yms. tai lahjakortit/raha/elämyslahjat. Esimerkkinä, emme vaihda joululahjoja ollenkaan puolisoni kanssa, vaan käymme yhdessä esim. vaateostoksilla ja  parhaan ystäväni kanssa teemme jotain spesiaalia yhdessä.


Teen pääosin yleensä ruokalahjoja, eli itse tehtyjä "herkkukoreja", koreissa on yleensä piparia, sinappia ja muita vaihtelevia tuotteita.

Joululahjojen teko voi olla todella hauskaa, sen lisäksi, että ei tarvitse olla ihmistungoksessa, voi leipomisen toteuttaa jonkun kanssa. Ihanaa yhteistä aikaa tänä vuonna sain viettää parhaan ystäväni kanssa, kun teimme joululahjat yhdessä. 

Leivoimme koko viikonlopun ja silti tuntuu, että aika meinasi loppua kesken. Jossain vaiheessa tuntui tosin siltä, että urakka ei lopu ikinä ja muutama ärripääkin taisi tulla... Onneksi aika kuultaa muistot ja ensi vuonna ollaan taas todennäköisesti leipomassa. 

Valmiista koreista ei ole vielä kuvia näytille, koska kasaan niitä sitä mukaan, kun niitä on tarkoitus toimittaa.

Leipoessa kotiin tuli ihana joulun tuoksu♡


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti