FIMO-korut

fimo rusetti koru kaulakoru
Rusetti kaulakoru

Fimo on ollut aika vieras materiaali minulle. Fimosta tehtyjä koruja on tullut viimeaikoina vastaan erilaisilla markkinoilla ja myyjäisissä, ja mikäli olen ymmärtänyt oikein, ne ovat olleet suosittuja. Tarkoitan siis erilaisia vaahtokarkki, laku, donitsi ja piparikoruja.

 Tässä minun ensimmäisiä kokeiluja.

 
fimo tähti pipari rusetti vaahtokarkki koru
Erilaisia Fimo-koruja

Piparikoruja on helppo tehdä valmiilla muoteilla. Tavalliset piparimuotitkin käyvät korujen tekemiseen, tosin normaalikokoisista piparimuoteista saattaa tulla aika painavia koruja aikaiseksi.

Fimo pipari käsikoru piparikoru
Käsikoru

Korujen teko:
Ensin (kaulitse ja) muotoile massa haluamasi näköiseksi ja tämän jälkeen laita uuniin pakkauksen ohjeen mukaan. Korun kiinnitysosa kannatta laittaa paikalleen jo ennen uunitusta. Mikäli kiinnitysosa ei pysy paikallaan, kannattaa se liimata uunituksen jälkeen paikalleen. 

Fimo on uunituksen jälkeen vielä pienen hetken pehmeähkö, jolloin sitä voi todella kevyesti vielä muotoilla. Tosin massa jäähtyy ja kovettuu nopeasti, joten kauhean kovakouraisesti sitä ei kannata uunin jälkeen käsitellä. Valmiin tuotoksen voi vielä lakata kestäväksi Fimon omilla lakoilla. Itselläni ei ole vielä kokemusta siitä, kuluuko koru, mikäli sitä ei lakkaa. Kuulin tosin, että mikäli käyttää valkoista tai vaaleaa Fimoa tummia vaatteita vasten, saattaa vaatteet värjätä korua. 

fimo pipari koru

Käytännössä huomattua:
Mikäli piparikoruihin tekee koristeeksi palloja, niin kuin kuvassa, irtoavat pallot suhteellisen helposti käytössä. Pysyvyyteen saattaa mahdollisesti auttaa korun lakkaaminen tai pallojen liimaaminen kiinni koruun. Vaihtoehtoisesti voi tehdä myös litteitä koristeita. Kumihanskojen käyttö on suositeltavaa sormenjälkien välttämiseksi.

Työkalut/välineet käsittelyyn: 
Fimon käsittelyyn löytyy askarteluliikkeistä omia välineitä, kuten veitsiä, muotoilutikkuja ja kaulimia. Sinellin Fimo-esittelyssä kerrottiin, että puisia materiaaleja ei kannattaisi käyttää valmistuksessa vaan enemmin akryylisiä (tai lasisia). Itse en ostanut akryylikaulinta Fimon tasoittamiseen, vaan käytin lasipurkkia kaulimena ja alustana leivinpaperia. 

Massat: 
Massoja on erilaisia: Sinellin esittelyssä minulle selvisi, että kids-versio on kaikkein pehmeintä, effect ja classic ovat hieman kovempia materiaaleja käsitellä ja professional on kovinta. Käytännössä ainakin effectin ja kidsin ero oli suuri. Kids-massa lämpenee ja pehmenee todella nopeasti, jolloin sen pikkutarkka muotoilu on haasteellista. Effect-massat sisältävät nimensä mukaisesti hauskoja efektejä, kuten erikoisia värejä, läpikuultavia ja pimeässä hohtavia massoja.

fimo koru tähti letti
Tähti on tehty Fimo-leteistä, jotka on laitettu tiiviisti vierekkäin. Muoto on saatu piparimuotilla ja vaaleat osat ovat pimeässä hohtavia.
Fimosta saa aikaiseksi myös hauskoja joulukoristeita kuuseen tai esim. kestäviä pakettikortteja lahjapaketin kylkeen.

Fimo pipari koru joulukoriste pakettikortti

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti