Paperikukat


Paperikukkien teko on helppoa ja nopeaa! Erimallisia kukkia yhdistelemällä saa todella näyttäviä asetelmia aikaiseksi. Kukkia tehdessä voi myös käyttää erilaisia papereita, kuvan kimpussa on käytetty suodatinpusseja sekä silkkipaperia. Silkkipaperia käsitellessä tulee olla hieman varovaisempi, jotta paperi ei rikkoonnu.Tässä ensimmäisenä mielestäni mielettömän yksinkertainen ohje, jonka joskus netin syövereistä löysin.


1. Niittaa haluamasi määrä suodatinpusseja yhteen. Kuvan kukassa on käytetty 8kpl suodatinpusseja.
2. Tämä vaihe ei ole välttämätön, mutta itse merkkaan 4 "tarkistuspistettä", jotta vapaalla kädellä leikattu kuvio olisi suurinpiirtein ympyrä.
3. Leikkaa vapaalla kädellä kukkaan muotoa, ei haittaa, vaikka siitä ei tulisi ihan tasainen.
4. Leikkaus valmis.
5. Nosta yksi kerros kerrallaan ylöspäin kevyesti juuresta rypistäen, kuitenkin niin, että paperit eivät irtoa niitistä. Kannattaa myös kiinnittää huomiota, että ei hirveästi paina terälehtiä päältäpäin lysyyn.
6. Kun kaikki kerrokset on rypistetty niin lopputulos muistuttaa kuvan myttyä. Sitten alkaa terälehtien avaaminen. Avaamisen voi tehdä ihan sorminkin, mutta mikäli käden ulottuvilta löytyy jokin ohut kynä tai tikku, niin helpottaa se kukan avaamista.
7. Kukka avattuna. 
8. Halutessaan suodatinpusseja voi myös maalata haluamiinsa väreihin esim. vesiväreillä. Maalatessa kannattaa olla maltillinen veden käytössä, koska suodatinpussi imee kaiken veden ja värin itseensä, joten liiallinen vesi vetää kukan liian suppuun. Kukat kannattaa kuivattaa terälehdet alaspäin, jolloin väri kuivuu todella nätisti. (Suodatinpussit voi maalata myös etukäteen)
VINKKI: Jos on vielä energiaa kukkien teon jälkeen, niin terälehden reunoja voi pyöristää esim. tikun avulla.

Vain taivas on rajana sille minkälaisia kukkia ja asetelmia voi tehdä. Erilaisia malleja löytyy nopeasti kokeilemalla. On varmasti useita tapoja, kuinka laittaa kukat kiinni styroxpalloon. Itse olen käyttänyt kukkien kiinnittämiseen ohuita somistusneuloja, jolloin voin käyttää samaa palloa useaan kertaan, sekä vaihtaa kukkien paikkaa, jos en ole tyytyväinen kokonaisuuteen. Kuitenkin jos olen löytänyt "täydellisen" yhdistelmän, olen vain lisännyt kukan alle jotain asiaan soveltuvaa älä-ikinä-koskaan-irtoa-mistään -liimaa. 

Jos kuitenkin päätät käyttää pelkkää liimaa kiinnittämiseen, kannattaa kukat liimata 1 kerrallaan, jotta kukat saa kiinnitettyä lähelle toisiaan. Ainakin omalla kohdalla suodatinpussikukat tarvitsi reilusti aikaa kiinnittyäkseen, jotta sain seuraavan kukan tarpeeksi lähelle ilman, että aiemmin liimattu liikkui pois paikoiltaan. 

VINKKI: Silkkipaperikukkien kiinnittäminen somistusneuloilla styroxpalloon on helpompaa ja nopeampaa kuin suodatinpussikukkien, koska silkkipaperi on ohuempaa.

Alhaalla olevassa kuvassa keskellä ylhäällä näkyy muutama muoto, jota olen kukkia tehdessä käyttänyt. Kuvassa ensimmäinen rivi on suodatinpusseista tehtyjä kukkia ja loput ovat erivärisiä silkkipapereita. 

VINKKI: Silkkipapereita löytyy askarteluliikkeistä, mutta jos haluaa askarella pienemmällä budjetilla, löytöjä voi tehdä pääkaupunkiseudulla mm. kierrätyskeskuksista. 

Kuvan silkkipaperit on hankittu Nihtisillan kierrätyskeskuksesta.

Mallit, joissa jo leikkausvaiheessa tulee selvästi erottuvat terälehdet  (kuvassa ylhäällä keskellä) suosittelen leikkaamaan ensin halutun paperin muotoon. Kun paperi on leikattu, sijoitellaan  terälehdet yksitellen ristikkäin toistensa päälle ja sitten vasta niitataan yhteen. Video alla. 


                                         Tämä kimppu tehty helpon ohjeen mukaan.
Missä sitten käyttää kukkia? Kotona somistuksessa yksittäisinä kukkina tai kimppuina, juhlapaikkojen koristeina, hääkimppuna, pienistä kukkasista tehtynä naruverhona tai yksittäisinä koristeina vaikka narukranssissa. 


Toivottavasti piditte. Nyt takaisin askartelemaan! Kysy ja kommentoi rohkeasti, katsotaan osaanko vastata.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti